
Historische High Wine
Zo 11/06 - Amerongen
Kasteel Amerongen
16:00 - 19:00
Ga je mee op een culinaire tour door het kasteel gevolgd door een historische high wine? Culinair historica Manon Henzen en wijnhistorica Mariëlla Beukers van Wijnkronieken organiseren een historische high wine in het kasteel. Het programma start met een rondleiding over eten door het kasteel. Daarna is er een beeldpresentatie en een proeverij van vijf wijnen en vijf hapjes uit het 18e en 19e eeuwse kookschrift "Mevrouw Rosande" van Kasteel Amerongen.
๐๐ฎ๐ฅ๐ข๐ง๐๐ข๐ซ๐ ๐ซ๐จ๐ง๐๐ฅ๐๐ข๐๐ข๐ง๐
We starten met een unieke rondleiding door het Huis waarbij de historische verhalen over eten, voedselproductie en -bereiding op Kasteel Amerongen centraal staan. In de bibliotheek ligt het 300 jaar oude kookschrift "Rosande" van Kasteel Amerongen. Manon heeft dit schrift van kaft tot kaft bestudeerd en zal er over vertellen.
We starten met een unieke rondleiding door het Huis waarbij de historische verhalen over eten, voedselproductie en -bereiding op Kasteel Amerongen centraal staan. In de bibliotheek ligt het 300 jaar oude kookschrift "Rosande" van Kasteel Amerongen. Manon heeft dit schrift van kaft tot kaft bestudeerd en zal er over vertellen.
๐๐ซ๐จ๐๐ฏ๐๐ซ๐ข๐ฃ ๐ฏ๐๐ง ๐ก๐ข๐ฌ๐ญ๐จ๐ซ๐ข๐ฌ๐๐ก๐ ๐๐ซ๐๐ง๐ค๐ฃ๐๐ฌ ๐๐ง ๐ก๐๐ฉ๐ฃ๐๐ฌ
Na de rondleiding geven Manon en Mariëlle een beeldpresentatie over de geschiedenis van drank en eten bij Kasteel Amerongen gecombineerd met een proeverij van historische drankjes en hapjes gebaseerd op het kookschrift "Mevrouw Rosande" Je proeft in totaal vijf wijnen en vijf hapjes. Tijdens de belevenislezing kun je objecten, bijzondere smaakmakers en historische kookboekjes bekijken.
Na de rondleiding geven Manon en Mariëlle een beeldpresentatie over de geschiedenis van drank en eten bij Kasteel Amerongen gecombineerd met een proeverij van historische drankjes en hapjes gebaseerd op het kookschrift "Mevrouw Rosande" Je proeft in totaal vijf wijnen en vijf hapjes. Tijdens de belevenislezing kun je objecten, bijzondere smaakmakers en historische kookboekjes bekijken.
Na de wijnproeverij met presentatie kunt u op loopafstand dineren bij diverse restaurants in verschillende prijs- en kwaliteitsklassen: Restaurant Bentinck, Restaurant De Rode Leeuw, Restaurant Buitenlust.
๐๐ซ๐๐ค๐ญ๐ข๐ฌ๐๐ก๐ ๐ข๐ง๐๐จ๐ซ๐ฆ๐๐ญ๐ข๐
Datum: 11 juni
Duur: 2,5 uur voor de rondleiding en de proeverij
Aanvangstijd: 16.00 uur (inloop vanaf 15.45 uur)
Kosten: €70 per persoon
Let op: er is ruimte voor maximaal 20 personen per kee.
Datum: 11 juni
Duur: 2,5 uur voor de rondleiding en de proeverij
Aanvangstijd: 16.00 uur (inloop vanaf 15.45 uur)
Kosten: €70 per persoon
Let op: er is ruimte voor maximaal 20 personen per kee.
Terug