Jimmy Woo

Straat:
Korte Leidsedwarsstraat 18 
Postcode:
1017 JC 
Plaats:
Amsterdam  
Provincie:
Noord-Holland  
Locatie type:
Club/Discotheek,  
Website:
http://www.jimmywoo.com 
E-mail:
info@jimmywoo.com 
Facebook:
https://www.facebook.com/JimmyWooLounge 
Jimmy Woo 4.75/5 (95.00%) 8 votes

jimmy_woo_amsterdam_uitagenda

Opened its doors in December 2003. Soon, this luxurious night club gained worldwide fame because of its strict door policy and many celebrated guests. The club is also famous for its interior and sound system: Jimmy Woo won the ‘Dutch Design’ price and was honored for ‘best club sound in the Netherlands’.

Jimmy Woo is een club op de Korte Leidsedwarsstraat nr. 18 te Amsterdam, die in december 2003 geopend werd en waar naast een reguliere programmering ook (thema)feesten georganiseerd worden. De Jimmy Woo werd gecreëerd door horeca-ondernemer Casper Reinders, die als verzamelaar van Chinees antiek op het idee kwam om met zijn aanwinsten een club van een fictieve eigenaar in te richten. In oktober 2003 werd deze fictieve eigenaar, genaamd Jimmy Woo, aangekondigd met zijn plannen om een club te openen op een nog onbekende locatie in Amsterdam. Woo was naar geruchten een welgestelde zakenman uit Hong Kong, die naast het runnen van een opiumhandel, bovendien een kungfu-grootmeester was. Van een pand op de Korte Leidsedwarsstraat, eigendom van de vastgoedondernemers Ronnie Rosenbaum en David Beesemer, werden in het najaar van 2003 twee verdiepingen omgebouwd tot nachtclub. Over de naam vertelde Reinders: “Ik zocht een Engels-Chinese naam, beetje Hong Kong-gevoel, en kwam zo op Jimmy Woo. Tot mijn verbazing zag ik dat van de 1,3 miljard Chinezen niemand de naam Jimmywoo.com had geclaimd. Dan maar all the way, dacht ik.

Clubs in Amsterdam: Jimmy Woo, Korte Leidsedwarsstraat 18, 1017 JC Amsterdam – Evenementen, uitladder, uitgids, uittips, uitgaan, cafés, restaurants van Amsterdam.

Evenementen van Jimmy Woo

maart – juni 2019

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Developed by Newfish Themes